HAZA BELFÖLD Gubík László: Ne a gyermekorvosok számához, hanem a régióban élők igényeihez igazítsák...

Gubík László: Ne a gyermekorvosok számához, hanem a régióban élők igényeihez igazítsák a gyermekkészültségi ellátást

123
hirdetés

Petícióval tiltakozik a Magyar Szövetség a vágsellyei gyermekügyelet felszámolása ellen.

Kép: Magyar Szövetség

A Magyar Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy a gyermeksürgősségi rendelő megőrzésére vonatkozó kérelmet a szaktárca a széles regionális összefogás ellenére sem értékelte át és kitartott az előző kormány egészségügyi minisztere, Michal Palkovič döntése mellett.

Az egész országot jellemző gyermekorvoshiány ellenére, a vágsellyei rendelőintézet a gyermekügyeletet is megfelelő módon tudta működtetni. A magyar párt a vágsellyei kórház és a galántai gyermekorvosi ügyelet bezárását követően a vágsellyei gyermekügyelet megszüntetését szakmai szempontból megalapozatlan politikai döntésnek tartja. Ezért támogatja a havonta mintegy 300 beteg kisgyermeket ellátó gyermekügyelet bezárása ellen tiltakozó orvosokat és szülőket, és egyben felszólítja a tárca élére újonnan kinevezett Kamil Šaškot, hogy az ügyeletet ne vonja ki a rendszerből.

Elvárjuk, hogy a tárca ne a gyermekorvosok számához, hanem a régióban élők igényeihez igazítsa a gyermekkészültségi ellátást“- jelentette ki Gubík László, a Magyar Szövetség országos elnöke, aki egy aláírásgyűjtés kezdeményezését is bejelentette.

A párt szerint a minisztérium alapfeladata, hogy mindenki számára egyformán elérhető, színvonalas egészségügyi ellátást biztosítson.

Ez a déli régiókban élő embereket is megilleti. A Vágsellyén és környékén élő szülőket sem kényszeríthetik arra, hogy beteg gyermekeikkel 70-80 kilométert utazzanak” – fogalmazott a Magyar Szövetség elnöke.

Magyar Szövetség

hirdetés