HAZA SPORT A bajnok győzelemmel nyitotta a szezont Komáromban

A bajnok győzelemmel nyitotta a szezont Komáromban

64
hirdetés

BC KOMÁRNO – PATRIOTI LEVICE 61:84 (15:24, 22:17, 9:18, 15:25)

Pontdobók – Komárno: Rush 14, Koller 11, Harried 10, Goodrick 8, Murphy 4 (Adetukasi 12, Horváth 2, Kuníček, Dolník, Léránt, Šipula, Halász všetci 0)

Pontdobók – Levice: Abrhám 27, Nichols 24, Bojanovský 8 (11 lepattanó), Jelks 6, Terins 1 (Kivimäki 9, Mäntynen 7, Krajčovič 2, Solčánsky 0)

kép: Kecskés F.

A TIPOS SBL új szezonjának legelső hazai mérkőzésén a bajnok Léva látogatott hozzánk. A vendégek szuverén módon kezdtek, négy perc játék után már 10:0-ra vezettek, a hazaiak főleg a pontszerzésben küszködtek. A nyitó felvonás után 15:24 volt az állás. A második negyedben az ördögök feljavultak és sikerült lőtávolon belülre kerülniük a patriótákhoz. A félidei szünetre 37:41-es állással vonultak a csapatok. A szünet után a vendégek ismét felpörgették a sebességet, nem engedtek drámát a játékba és szuverén módon 9:18-ra uralták a negyedet. Az utolsó játékrészben sem változott a játék képe, a lévaiak irányították a játékot, míg a Komárom továbbra sem tudott lénygesebben több pontot szerezni, amit a bedobott hárompontosok (2/18) dobási mérlege is bizonyít. A mérkőzés legvégén a fiatal játékosok kapták meg első perceiket a szezonban, illetve pályafutásuk első perceit a férfiak között.

A következő mérkőzés szombaton (2024.09.28.) lesz, amikor Nyitrabányára (Handlová) utazunk.

A következő hazai mérkőzés szerdán (2024.10.02) lesz, amikor az Iskra Svit csapatát fogadjuk.

KOMÁROM

Martin Koller

Azt hiszem, lassan kezdtünk, és nem úgy, ahogyan a találkozó előtt megbeszéltük. Bár a félidőre csökkentettük a hátrányt, ez végül sok erőnkbe került, és a szűk rotációnkkal ezt nem engedhetjük meg magunknak. Úgy gondolom azonban, hogy mutattunk némi előrelépést az első meccshez képest, különösen a védekezésben, ahol hibákra kényszerítettük őket, de támadásban jobb helyzeteket kell találnunk, hogy képesek legyünk pontokat szerezni.

Ivan Djordjevič – tréner

Nehéz bármit is mondani. Puhán, energia nélkül kezdtünk, és hagytuk, hogy Léva a saját kosárlabdáját játssza. A meccs végén mutattunk valamit, de az első félidő vége felé ismét elvesztettük a koncentrációnkat. Ez átragadt a második félidőre, ráadásul lemerültünk, nem voltunk jók sem védekezésben, sem támadásban. Rengeteg munka vár ránk, teljesen új csapatunk van, a részleteken és más dolgokon kell dolgoznunk, hogy elérjük azt a szintet, amin szeretnénk lenni.

LÉVA

Dávid Abrhám

Első mérkőzés a szlovák bajnokságban, azt hiszem, részben elégedettek lehetünk, mert az eredmény nem tükrözi azt, ami a pályán történt. Koncentráltan jöttünk a mérkőzésre, előnyt építettünk ki, agresszívan játszottunk, de a második negyedben kiengedtünk, a Komárom ezt kihasználta és egy kosárra feljött. Van min dolgoznunk, hogy ez ne fordulhasson elő velünk, mert amint megengedjük az olyan csapatoknak, mint a Komárom, hogy így zárkózzanak otthon, az vereséget jelenthet számunkra. Dicséret illeti a hazai játékosokat is, hogy az utolsó másodpercig küzdöttek.

Michal Madzin – tréner

Örülünk a győzelemnek, remekül kezdtük a mérkőzést, de ahogy az Komáromban lenni szokott, a hazaiaknak mindig sikerül visszajönniük a meccsbe. A második félidőben keményebben kellett játszanunk, hogy visszaszerezzük a vezetést, de örülök, hogy sikerült. Jó hangulat, köszönjük mindkét szurkolótábornak, hogy a hét folyamán megtalálták az utat a csarnokba.

Mgr. Mikuláš Keszan

hirdetés