HAZA RÉGIÓ Helemba néhány napig teljesen el lesz vágva a környező településektől

Helemba néhány napig teljesen el lesz vágva a környező településektől

139
hirdetés

Nyitra megye önkormányzata a dunai árvíz miatt szerdán lezárta a Helembára  (Érsekújvári járás) vezető egyetlen utat. A falu néhány napig el lesz vágva a környező településektől, a lakosság élelmezéséről és ellátásáról a hadsereg gondoskodik – tájékoztatott Izrael Gergely, Helemba polgármestere.
A faluban kedden (szeptember 17.) este hirdettek rendkívüli helyzetet, a Duna továbbra is emelkedik, az előrejelzés szerint ezen a szakaszon csütörtökön (szeptember 19.) tetőzhet. A polgármester elmondta, nem lehet tudni, hány napig lesz elvágva a falu a külvilágtól. „Talán a hét végéig, de az sincs kizárva, hogy tovább” – mondta.

Kép: illusztráció, dunataj.sk

Izrael Gergely hozzátette, az Ipoly áradása miatt lezárták a Magyarországra vezető Károly Róbert hidat is. „A magyarországi oldalon félméteres víz borítja a bekötőutat” – tájékoztatott a polgármester.
A Párkány-Helemba buszjárat csak Garamkövesdig fog járni. Helembára csak a Párkányból Budapestre tartó nemzetközi vonatokkal lehet majd bejutni, naponta három vonat áll meg a faluban.
Az Arriva utolsó keddi autóbusza Helembán maradt, szerdától ez szállítja az utasokat a faluból a vasútállomásra és vissza.
Helembán és a közelben levő Kovácspatakon szociális intézmények működnek, mintegy 270 lakóval, közülük 76-an vannak Helembán. „Az élelmiszer-ellátás vasárnapig (szeptember 22.) teljes mértékben biztosított. Szükség esetén a hadsereg gondoskodik a falu ellátásáról, és készenlétben áll olyan katonai teherjármű, amellyel szükség esetén el lehet jutni a közeli Bajtára” – mondta Peter Privalinec, a megyei hivatal vezetője.

TASR

hirdetés