HAZA HÍR-MIX Komárom nyerte el a vándorkupát

Komárom nyerte el a vándorkupát

1498
hirdetés

komko_uszok_nyitrabanya_201305252013. május 25-én és 26-án zajlott Nyitrabányán a Handlová város kupája elnevezésű úszóverseny a C diákkategória, azaz a 2003-as és 2004-es születésű versenyzők részére. A megmérettetés egyben országos diákbajnokságnak minősült, ezért minden számottevőbb szlovákiai klub képviseltette magát a viadalon.

A vándorkupát a komáromi Komko úszóklub ifjú tehetségei hódították el! 16 érmet szereztek a komáromi úszók, ebből 8 aranyat és 36 ponttal gazdagították a klubot az általános pontversenyben. Az aranyérem három, az ezüs két pontot és a bronz egy pontot ér a versenyben. A komáromi klub azonos pontszámot ért el, mint a legnagyobb szlovákiai egyesület, a nagyszombati STU, de mivel a Komko több arannyal büszkélkedhetett, a bírák a vándorserleget a mi csapatunknak ítélték oda. A komáromi klubot a következő versenyzők képviselték: Richard Kardhordó (2003), Nika Hulkóová, Dikácz Bence és Patus Keve (mindketten 2004-es születésűek). A csapat edzője Štefan Peťkovský magiszter. Richard Kardhordó négy aranyérmet, egy ezüstérmet és két bronzérmet szerzett, Dikácz Bence szintén négy arannyal, egy ezüsttel és egy brozzal lett gazdagabb, Patus Keve pedig két ezüstéremmel és egy bronzéremmel örvendeztette meg saját magát, szüleit és a klubját.

A Komko úszóegyesület sikere azért is nagyon értékes, mert a legifjabbak kategóriájában született meg ez a kivételesen jó eredmény, ami jó alapot biztosít a jövőre nézve, hiszen ezek a fiatal úszók fokozatosan – vélhetően – a magasabb kategóriákban is komoly sikereket érnek majd el. A város nevében gratulálunk a versenyzőknek, az edzőnek, a szülőknek és a Komko Klub csapata minden tagjának, segítőjének!

A versenyen készült videót ITT tekinthetik meg.

-krá-

komarno.sk

hirdetés