HAZA HÍR-MIX Komárom Stubendek Lászlóra szavazott

Komárom Stubendek Lászlóra szavazott

849
hirdetés

49966x_305_210Stubendek László az egyik legnagyobb nyertese az önkormányzati választásoknak: a független polgármesterjelölt maga mögé utasította Czíria Attilát, az MKP – Most-Híd jelöltjét és a jelenlegi polgármestert, a szintén függetlenként induló Marek Antont, így Komáromot az elkövetkező négy évben ő irányíthatja.

Komáromban az országos eredményekhez képest nagyon lassan érkeztek be az eredmények a központi számlálóbizottsághoz. Nem sokkal fél három után azonban felgyorsultak az események: immár hivatalos eredményként közölhetjük, hogy a komáromi „magyar-magyar versenyt” Stubendek László, független jelölt nyerte meg Czíria Attilával, az MKP – Most-Híd polgármesterjelöltjével szemben. Stubendek László a komáromi polgármester-választáson 3877 szavazattal végzett az első helyen.
„Ezt a mai estét Komárom város minden polgárának a győzelmeként értékelem, mert megmutatták, hogy a város érdeke és jövője fontosabb, mint egyes pártérdekek. Merem remélni, hogy a jövendő arról szól, hogy elfelejtjük azt a szót, hogy ellenzék és mindenki a közösségért, a városért, a város lakosságának boldogulásáért fog dolgozni” – fogalmazott Komárom frissen megválasztott polgármestere a Felvidék.ma-nak.
Stubendek eredményváróján egyébként érthetően jó volt a hangulat. „A komáromiak olyat tettek, amit eddig még nem, minden képviselőnek kötelessége a komáromi polgárra felnézni és azt kiszolgálni a jövőben – nyilatkozta Viola Pál nyugalmazott ideggyógyász portálunknak.
A választáson Komárom lakói a pártérdekek fölé helyezték a város boldogulását – vélekedett Csémy Olivér, komáromi építész, aki szerint Stubendek kampánycsapata mindent megtett a győzelemért. „Büszke vagyok erre a csapatra, megmondom őszintén, erre az eredményre számítottam” – jegyezte meg.
Ennél sokkal borúsabb volt a hangulat az MKP – Most-Híd szombat esti közös rendezvényén. Czíria Attila és csapata egyelőre nem kívánt nyilatkozni portálunknak. Mind mondták, vasárnap délelőtt, az eredmények biztos tudatában állnak majd a sajtó rendelkezésére.
Komáromban egyébként a várakozásokkal ellentétben sokkal kevesebben mentek el szavazni: csupán a választásra jogosultak 34,60 százaléka járult az urnákhoz. (A 30 362 szavazóból mindössze 10 508-an adták le a voksukat.)

Komárom a számok tükrében
A felvidéki magyarság bástyájának számító Komáromban a független jelöltek taroltak. Az MKP – Most-Híd közös listájáról mindössze nyolc képviselő jutott be a huszonöt tagú képviselő-testületbe (sorrendben: Varga Tamás, Ipóth Szilárd, Andruskó Imre, ifj. Batta György, Bastrnák Tibor, Feszty Zsolt, Szabó Béla, Korpás Péter). Hozzájuk csatlakozhat – szintén a két párt közös listájáról – Hortai Éva, aki csupán azért kerülhet be a testületbe, mert a képviselőjelöltként is induló (és mandátumot szerző) Stubendek László a polgármesteri címért folytatott küzdelmet megnyerte.
Komárom legnépszerűbb képviselője egyébként szintén egy független jelölt lett: Horváth Attila orvos 2488 szavazattal ebben az összevetésben mindenkit maga mögé utasított. Némiképp meglepő, hogy a Selye János Gimnázium igazgatója, Andruskó Imre (Most-Híd – MKP) csak a tízedik helyen végzett a képviselőjelöltek versenyében. Ennél is gyengébb, de még mandátumot érő helyen (17.) végzett Bastrnák Tibor, Komárom korábbi polgármestere.
A független jelöltek fölényét jelzi az is, hogy a Komáromi Függetlenek Csoportja elnevezésű listáról nyolcan (a már említett Horváthon kívül: Keszegh Béla újságíró, Vetter János iskolaigazgató, Kis Péntek József, tanár-rendező, Keszegh Margit, a Jókai Egyesület elnöke, Bujna Zoltán, ismert világutazó, Kovács Dávid, komáromi blogger és Szénássy Tímea újságíró) is kiérdemelték a szavazók bizalmát.
Ott lesz ugyanakkor a komáromi testületben a polgármesterjelöltként is induló Less Károly, az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés elnöke, Knirs Imre, valamint az eddig hivatalban lévő polgármester, Marek Anton is. Valamennyien független jelöltként indultak.

Felvidék.ma

hirdetés