HAZA RÉGIÓ Az emlőrák időben történő felismerése érdekében

Az emlőrák időben történő felismerése érdekében

193
hirdetés

Az AGEL Komáromi Kórházában bemutatták az új integrált mammográfiai munkahelyet, mely a mell daganatos megbetegedései, elsősorban az emlőrák időben történő diagnosztizálására szolgál. A legkorszerűbb technológiával van felszerelve, beleértve a digitális mammográfiai, valamint az ultrahangos vizsgálatot és az emlők mágneses rezonanciáját. Ezáltal a régió lakossága számára biztosítja a betegség időben történő diagnosztizálását és komplex szolgáltatások egy helyen történő elérhetőségét.

A kórház integrált mammográfiai munkahelyén különböző kivizsgálásokat végeznek, melyek fontosak nemcsak a rák időben történő diagnosztizálása, hanem az emlő egészséges voltának felmérése és a betegség megelőzése szempontjából is. A digitális mammográf a mell alapvető szűrővizsgálatára és diagnosztikai vizsgálatára szolgál, ami segít feltárni a daganatos elváltozásokat a mellben. „Munkahelyünkön újdonságnak számít a tomoszintézis és a mell kontrasztanyagos mammográfiai vizsgálata. Fel vagyunk szerelve ultrahangos vizsgálati eszközökkel is, melyek a mammográf által észlelt elváltozások kiegészítő vizsgálatára szolgálnak, illetve a fiatalabb nők kivizsgálására“ – közölte MUDr. Ľudovít Sebő, a Komáromi Kórház radiodiagnosztikai osztályának főorvosa.

A mellrákgyanús eseteknél vagy bizonytalan leleteknél a kóros elváltozások és egyéb rendellenességek nagy pontosságú vizsgálati módszerét kínálja a mágneses rezonancia. Szükség esetén az integrált munkahelyen biopsziát is végeznek  ultrahangos vagy mammográfiavezérléssel.

A specializált munkahely számos előnnyel jár a betegek számára, beleértve az időben történő diagnosztizálást és az egy helyen nyújtott komplex szolgáltatásokat, ami nemcsak a komfort, hanem a vizsgálat hatékonyságának is növelését jelenti. „Kórházunkban a legújabb, nagy pontosságú és megbízhatóságú technológiát alkalmazzuk. Ugyanakkor ügyelünk az egyéni hozzáállásra is – a diagnosztikai és gyógyítási eljárásokat minden esetben a beteg szükségleteihez igazítjuk“ – tette hozzá a főorvos.

A radiodiagnosztikai részleg egy multidiszciplináris csoport része, különféle szakemberekkel működik együtt, így onkológusokkal, sebészekkel, radiációs onkológusokkal, ezáltal biztosítva minden beteg esetében a minőségi gondoskodást és az optimális kezelési eljárást. „Ez a tény is bizonyítja az adott munkahely komplex voltát és azt az előnyt, hogy a beteg esetében minden kivizsgálást egy helyen végeznek el. Örömmel tölt el, hogy a komáromi radiodiagnosztikai osztály magas színvonalú műszaki felszereltségének köszönhetően hozzájárulhatunk a mell daganatos betegségeinek hatékonyabb megelőzéséhez a régióban, s a maximumot nyújthatjuk az időben történő diagnosztizálás érdekében, növelve ezáltal a betegek teljes gyógyulásra való esélyeit“ – mondta az AGEL Komáromi Kórházának igazgatója, Miroslav Jaška.

A kivizsgálásra való várakozási idő a beteg egyéni állapotától függ. Míg az eddigi mammográf napi 15 beteg vizsgálatát tudta biztosítani, az új berendezés kapacitása már 20-25 személy.

Agel

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleHangulatos ligeti piknik mozgó étteremmel, utcazenével és kísérőprogramokkal
Next article50 ezer eurót fizet az állam a vasúti baleset áldozatai családjának