HAZA RÉGIÓ „Játszani is engedd…” – Fergetes programkavalkád a Munka Utcai Alapiskolában

„Játszani is engedd…” – Fergetes programkavalkád a Munka Utcai Alapiskolában

434
hirdetés

Az iskolaév utolsó hónapjaiban több olyan sikeres rendezvénynek adott otthont a Munka Utcai Alapiskola, amely az intézmény minden tanulója és pedagógusa, sőt a szülők számára is sokáig emlékezetes marad.   

Tavaly a hagyományteremtés szándékával indult útjára a nagyszabású Családi nap, amely idén is egész napos programot kínált az érdeklődőknek. Május 18-án gazdag kultúrműsor fogadta az érkezőket, ahol iskolánk volt és jelenlegi tanulói, valamint a művészeti alapiskola növendékei szerepeltek. A mozogni vágyók többféle sportolási lehetőség közül választhattak, a klasszikus foci, röplabda, asztalitenisz mellett kempo, zumba, vizes játékok, íjászkodás és zsonglőrködés is szerepelt a kínálatban. Emellett kézműves sátrak, fodrászkuckó, ugrálóvár, táncház, karaoke, mentősök és tűzoltók, látványpékség és szabadtéri főzés várta a családokat az iskolaudvaron, így a több száz résztvevő mindegyike találhatott magának való elfoglaltságot. A gasztroudvarban számtalan finomságot kóstolhattak meg az oda látogatók. Készült rétes, bográcsgulyás, Jókai-bableves, kenyérlángos, curry laksa, s a látványkonyhában pogácsa, medvehagymás finomság is. A napot tombolahúzás zárta, melynek bevétele az iskolarádió megvalósulásához járul hozzá.

Május 31-én hasonlóan, vidám hangulatban telt iskolánk gyermeknapi rendezvénye is, amely „A végtelenbe és tovább!” elnevezést kapta. A tanulók csupa-csupa ügyességi feladatban próbálhatták ki magukat. Volt útvesztő, boszorkánykonyha, emoji vadászat, mesés dallamok, dühös madarak, képkirakó, karaoke és nem utolsósorban kincsvadászat. A legügyesebb osztályokra különféle meglepetésjutalom várt, amelyeket a kedves szülők biztosítottak.

 Június 20-án legsikeresebb tanulóink díjazásával egybekötött év végi műsorunkra, a Tarka délutánra került sor. Nem véletlen az elnevezés, hiszen valóban tarka, színes, tartalmas és szórakoztató műsorszámok követték egymást a színpadon. Az idei évben a táncé volt a főszerep. A legmagasabb szintű tánctudástól a puszta örömtáncokig mindenből ízelítőt adtunk. De volt pantomim, zsonglőrprodukció, s nem hiányozhatott végzős tanulóink búcsúműsora sem. A műsorfolyamot megszakítva, ünnepélyessé emelve a pillanatot, intézményünk azon tanulóit szólítottuk a színpadra, akik versenyeredményeikkel gyarapították iskolánk amúgy is gazdag palettáját, legyen szó tudományról, anya- vagy idegen nyelvről, sportról avagy művészetről. Eredményes munkájukért díjazásban részesültek: táborozást, kirándulást, ajándékutalványt vagy könyvjutalmat kaptak.

Sikerekkel és élményekkel gazdagodva zárjuk az idei tanévet. Találkozzunk jövőre is!

MUAI

hirdetés
Previous articleAzért a víz az úr: Komáromot sem kímélte a brutális szerdai vihar
Next articleOSZZS: Hétre emelkedett a csütörtöki buszbaleset áldozatainak száma