HAZA Egyéb Árvizi hírek

Árvizi hírek

1200
hirdetés

Gőzerővel folyik az ideiglenes védvonal építése

Tisztelt Komáromiak!

fullssssssKöszönöm azt a sok felajánlást és önzetlen segítséget, amit ismételten kaptunk Önöktől. Önkéntesek, a városban működő cégek, magánszemélyek, civil szervezetek, baráti közösségek segítik a védekezést. A komáromi több, mint 4,6 km hosszú védvonal megépítéséért emberfeletti munkát folytatnak jelenleg is a vízügyi hatóságok, a katasztrófavédelem és a honvédség erői is.

A korábbi információktól eltérően a kérdés most már sajnos nem az, hogy elérjük-e a 2002-es eddigi legmagasabb vízállást (802 cm), hanem, hogy a folyó szintje mennyivel fogja meghaladni azt. Ahhoz, hogy a védvonal biztonságosan kiépíthető legyen több százezer homokzsák elhelyezésére van szükség. Ahhoz, hogy ezt az irdatlan mennyiségű homokzsákot a szakemberek ki tudják helyezni, valamennyiünk munkájára szükség van. A Duna várhatóan szombat délután fog tetőzni, soha nem látott és mért rekord magassággal.

Városunk megvédéséhez szükségünk van az Önök segítségére is, ezért kérem, hogy akik önkéntes munkájukkal (homokzsákrakodás) szeretnének segíteni, jelentkezzenek az alábbi számok valamelyikén (mobilszám 1: 06-20-295-40-93, mobilszám 2: 06-20-943-70-26). A jelentkezés során diktálják be nevüket, elérhetőségüket, és azt, hogy mikor és mennyi ideig tudják vállalni az önkéntes munkát. Kérjük, hogy a készletek végessége miatt a munkavégzéshez lehetőség szerint hozzanak magukkal gumicsizmát, lapátot és esőkabátot.

További kérés, hogy mindazok, akik élelmiszer adománnyal tudnak segíteni a gátakon dolgozóknak, hozzák be azokat a városháza (Komárom, Szabadság tér 1.) alagsorában található közterület-felügyeletre, ahol munkatársaink éjjel nappal, a nap 24 órájában fogadják a felajánlásokat.

2013. 06. 04. 15:08 óra

Komárom Város Önkormányzata a kialakult árvízhelyzet miatt valamennyi heti és hétvégi rendezvényét másik időpontra halasztja. Az intézkedés a június 4-i nemzeti összetartozás programjain túl érinti a hétvégi pedagóguskórusok országos találkozóját, az V. Hon-Napot, valamint a Monostori erőd dunai bástya ünnepét is. Megértésüket köszönjük! Az új időpontokról a későbbiekben adunk tájékoztatást!

2013. 06. 04. 10:48 óra

Kedves Komáromiak!

Az elkövetkezendő napokban sajnos ismét komoly próbatétel elé állít valamennyiünket a természet. Ahogy a híradásokból Önök is értesülhettek, komoly árhullám vonul le a Dunán. Városunkat a hét második felében fogja elérni a legmagasabb árhullám, amely az előzetes előrejelzések szerint meghaladja majd a 2002-es rekord vízállásszintet. A Duna városunkban várhatóan kb. 810 cm-rel tetőzik.

Kérésünk, hogy mindazok, akik önkéntes munkájukkal (homokzsákrakodás, ideiglenes védvonal építés) szeretnének segíteni, kérjük, jelentkezzenek az alábbi számok valamelyikén (mobilszám 1: 06-20-295-40-93, mobilszám 2: 06-20-943-70-26). A jelentkezés során diktálják be nevüket, elérhetőségüket, és azt, hogy mikor és mennyi ideig tudják vállalni az önkéntes munkát. Kérjük, hogy a készletek végessége miatt a munkavégzéshez lehetőség szerint hozzanak magukkal gumicsizmát, lapátot és esőkabátot.

További kérésünk, hogy mindazok, akik élelmiszeradománnyal tudnak segíteni, hozzák be azokat a városháza (Komárom, Szabadság tér 1.) alagsorában található közterület-felügyeletre. Munkatarásaink éjjel nappal, a nap 24 órájában fogadják a felajánlásokat.

Köszönjük!

Tisztelettel:

Dr. Molnár Attila
polgármester

2013. 06. 03.

Kedves Komáromiak!

Ez év márciusában, a rendkívüli időjárás idején Önök példát mutattak összefogásból, és emberségből. Az elkövetkezendő napokban sajnos ismét komoly próbatétel elé állít valamennyiünket a természet.

Ahogy a híradásokból Önök is értesülhettek, komoly árhullám vonul le a Dunán. Városunkat a hét második felében fogja elérni a legmagasabb árhullám, amely az előzetes előrejelzések szerint megközelítheti a 2002-es rekord vízállásszintet. A vízügyi hatóságok, valamint a katasztrófavédelem munkatársai önkormányzatunk segítségével mindent megtesznek a helyzet kezelése érdekében.

Hivatalunk is folyamatos védelmi készültséget tart és igyekszünk Önökkel minden rendelkezésünkre álló információt haladéktalanul megosztani. Amennyiben bármilyen lakossági segítségre lesz szükségünk (homokzsákolás, élelmiszer biztosítása a gátakon lévőknek, ideiglenes elhelyezés stb.), arról azonnal tájékoztatást adunk.

Kérem, kísérjék figyelemmel folyamatosan honlapunkat (www.komarom.hu), illetve hivatalos facebook oldalunkat (http://www.facebook.com/komaromvaros.hivatalosoldala.

Tisztelettel:

Dr. Molnár Attila
polgármester

KOMAROM.HU

hirdetés